Graficzny nagłówek podstrony
Kalendarz 21 września 2021

Wojciech Jagielski w Bibliotece Ratuszowej

Miejscowość: Leszno
Miejsce: Biblioteka Ratuszowa
Data rozpoczęcia: 2021-09-21 17:00
Data zakończenia: 2021-09-21 18:30
Organizator: MBP Leszno

Zdjęcie, Wojciech Jagielski w Bibliotece Ratuszowej

Wojciech Jagielski - dziennikarz, pisarz i reporter - będzie gościem Biblioteki Ratuszowej! Serdecznie zapraszamy już we wtorek, 21 września 2021 r. o godz. 17:00. Będzie to kolejne spotkanie w ramach projektu pn. Sprawa dla Czytelnika. Rozmowę poprowadzi Robert Lewandowski - dziennikarz, komentator, redaktor naczelny Panoramy Leszczyńskiej.

Spotkanie będzie transmitowane na żywo na profilu Facebook Miejskiej Biblioteki Publicznej w Lesznie, a towarzyszyć mu będzie obecność symultanicznej tłumaczki języka migowego - Ewy Gano ze Stowarzyszenia Pomocy Osobom Niesłyszącym SPON.

Wojciech Jagielski - dziennikarz, reporter, pisarz, współpracujący z PAP 1986-91, Gazetą Wyborczą 1991-2012, PAP 2012-2017. Obecnie związany z Tygodnikiem Powszechnym.
Jako dziennikarz specjalizuje się w problematyce Afryki, Kaukazu, Azji Środkowej i Południowej.
Laureat wielu nagród dziennikarskich i literackich.

Bibliografia:

Dobre miejsce do umierania (Wydawnictwo Historia i Sztuka, 1994),
Modlitwa o deszcz (W.A.B., 2002),
Wieże z kamienia (W.A.B., 2004),
Nocni wędrowcy (W.A.B., 2009),
Trębacz z Tembisy. Droga do Mandeli (Znak, 2013),
Wypalanie traw (Znak, 2012),
Wszystkie wojny Lary (Znak, 2015),
Na wschód od zachodu (Znak, 2018),
Strona świata (Znak, 2020).


Spotkanie jest częścią zadania pn. Sprawa dla Czytelnika, dofinansowanego w ramach Programu Partnerstwo dla Książki ze środków finansowych Ministra Kultury, Dziedzictwa Narodowego i Sportu pochodzących z Funduszu Promocji Kultury.

Dofinansowano ze środków Ministra Kultury, Dziedzictwa Narodowego i Sportu pochodzących z Funduszu Promocji Kultury.

0 Koszyk